Mijnwebsiteverkopen.nl
 
Email Wachtwoord
 
Menu
 
 
 
 
 
 
win ipad2
Win een ipad2
Ter promotei van de site hebben wij een leuke actie bedacht.
Iedereen die zich inschrijft en een website te koop zet doet automatisch mee in een loting.
De eerste 250 leden die zich registreren en een website te koop zetten doen automatisch mee in de loting en maken kans op een ipad2.

Hoe bereken ik de waarde van mijn website.

 
Wat is nou een richtprijs voor mijn website
Aan de hand van wat voorbeelden zullen wij u duidelijk proberen te maken wat nou de verkoop waarde is van je website.

Stel je hebt per maand 100 bezoekers op je site, stabiel gedurende de afgelopen 6 maanden.
Stel die 100 bezoekers leveren 10 leads op welke een order bedrag hebben van gemiddeld 50 euro.
De winst op die orders is 50%. Dan betekend dat dat per maand dus 250 euro winst gemaakt word.
Stel dat je uitgaat van 6-10 keer de maandelijkse inkomsten. Dan is de website minimaal waard tussen de 1500 en 2500 euro.

Stel je hebt een informatie site over het onderwerp hypotheken. Een financiele site, er komen maandelijks gemiddeld 500 bezoekers op je site, over een wat langere tijd. Stel dat je adsence op je site heb staan en dat 25 van de 500 bezoekers op een advertentie klikken. Dit levert zeg 50 euro per maand op. Bij een financiele site mag je uitgaan van 10-12 keer de maandelijkse inkomsten, dus is de site minimaal 500-600 euro waard.

Voor de waardebepaling bij websites zijn de inkomsten de belangrijkste factor voor de basis waarde. De voorgaande factoren bepaling in sterke mate de bereidheid voor een koper om over te gaan tot aankoop van de website. Hoewel diverse factoren ook sterk waarde verhogend en verlagend kunnen werken voor een website. Denk aan de domeinnaam. Sommige domeinnamen zijn door hun eenvoud en doeltreffendheid erg waarde verhogend voor een site.

Een voorbeeld. Denk aan de domeinnaam hypotheek.nl Alleen de domeinnaam is al vele tienduizenden euro's waard. Dit omdat deze domeinnaam erg goed te positioneren is en middels seo hoog in google te is te krijgen op vele keywoorden en combinaties ervan waardoor inkomsten makkelijk te halen zijn.

Een ander voorbeeld. Stel je hebt 10 euro adsence inkomsten per maand op een forum waar elke maand 4000 mensen een bezoek brengen. Dan zou je kunnen concluderen dat de waarde rond de 100 euro waard is. Komt niet erg in de buurt van de werkelijkheid. Dit geeft ook direct aan hoe ingewikkeld de waarde bepaling van een website is. Gezien de 4000 bezoekers per maand is deze site veel meer waard dan de adsence inkomsten alleen. De community van 4000 mensen is meer richting de 1000 euro waard. Sommige webmasters zijn nu eenmaal beter in het omzetten van bezoekers in inkomen dan de ander. 4000 bezoekers zou met gemak 100 euro per maand op moeten kunnen leveren met reclame inkomsten alleen. Maar er zijn tal van andere manieren om bezoekers om te zetten in cash wat voor veel webmasters toch de bedoeling is. Denk aan email marketing. Affiliate programma's , een aanbod van producten in een shop die specifiek is toegestemd op de interesse van de forum leden.

Dit zijn slechts een aanal voorbeeld berekeningen voor de waarde van je website. Kijk in de marktplaats naar een aantal site die te koop staan, dan zie je vanzelf biedingen op sites en vraagprijzen zodat je een goede indicatie hebt voor je vraagprijs van je website.

De verkoop van je website blijft een kwestie van vraag en aanbod Voor de een is een website meer waard dan voor de ander, omdat de een andere plannen heeft met de site. Sommige kopen een site die min of meer kant en klaar is. Die laten de site staan, die willen goedkoop een eenvoudige site die rendeerd. Andere kopen een site om deze sterk te verbeteren om zo meer inkomsten te krijgen of meerwaarde te creeren voor de verkoop om op die manier winst te maken op een aankoop.

Eenvoudige waarde bepalen voor je website. Bedoelt als indicatie van een richtprijs. Elke website is anders en de een heeft meer potentie dan de ander.
 
 
 
 
© alle rechten voorbehouden mijnwebsiteverkopen.nl 2011