Mijnwebsiteverkopen.nl
 
Email Wachtwoord
 
Menu
 
 
 
 
 
 
win ipad2
Win een ipad2
Ter promotei van de site hebben wij een leuke actie bedacht.
Iedereen die zich inschrijft en een website te koop zet doet automatisch mee in een loting.
De eerste 250 leden die zich registreren en een website te koop zetten doen automatisch mee in de loting en maken kans op een ipad2.

Online waarde berekening van een website.

 
online waarde berekening website
Het online laten vaststellen van de website waarde word door sommige sites best aardig gedaan maar is niet echt een accurate manier van het vaststellen van de waarde van een website.
 
Veel sites gebruiken openbare schattingen van bezoekers aantallen van vergelijkbare sites. Hiermee maken ze fictieve berekeningen voor adsence inkomsten. De gebruikte gegevens worden gepresenteerd als zijnde accuraat hoewel deze gegevens schattingen zijn en de werkelijke gegevens volstrekt geheim zijn en afgeschermd zijn achter gebruikers accounts zoals google adsence inkomsten en site statistieken als bezoekers aantallen van bv analitics. Sommige sites presenteren de fictieve berekening op een professionele wijze waardoor je nog zou denken dat de waarde berekening een weerspiegeling van de werkelijkheid is. Je kunt de berekeningen van deze online scripts beter met een korreltje zout nemen.
 
Even een voorbeeld:
Stel je website heeft een zeer goede alexa rank. Betekent dit dat je site goed loopt? Goede inkomsten heeft? Nee, dit zegt iets over de backlink structuur net zoals de google pagerank dat doet. Deze twee gegevens zijn te manipuleren en zeggen niets over de waarde van een site behalve dat op dit moment de backlink structuur redelijk goed kan zijn.
 
Statistieken zoals bezoekers aantallen. Er wordt vanuit de alexa rank een schatting gemaakt van de bezoekers aantallen aan de hand van vergelijkbaar gepositioneerde sites. Dan hebben ze een schatting van de bezoekers. Daarbij gaan ze er vanuit dat van de 100 bezoekers ongeveer 1-2% op een adsence advertentie klikt. OK… adsence inkomsten zijn € x,xx . Volstrekt onbetrouwbaar. Voor het gemak wordt aangenomen dat iedere klik evenveel opbrengt. Een adsence klik op een hypotheek advertentie kan tot meer dan 10 euro per klik opleveren terwijl een advertentie voor de verkoop van een boek nog geen 0.10 cent opleveren.
 
Conclusie
Wil je een schouderklopje, een positief bericht over je eigen activiteiten als webmaster, wil je jezelf voor de gek houden bezoek dan een van de online waarde bepalingen, maar vertrouw er niet op dat je bij verkoop van je site ook daadwerkelijk het bedrag zult ontvangen wat je voorgeschoteld krijgt, dit geldt zowel in positieve als negatieve zin.
 
Aapje uit de mouw
Aan het eind van deze fun scripts word ook nog even een website waarde gespammed. U website is waard: 20.500 euro! Nou gefeliciteerd. Voor de mensen die er dan nog in geloven zijn er zelf grappige website waarde afbeeldingen beschikbaar die de webmaster op zijn site kan plakken om de zichzelf nog een laatste loer aan te draaien en de waardeloze website waarde berekening te belonen met een backlink waar nog meer mensen op kunnen klikken om ook in de zelfde onzin te trappen.
 
Werkelijk doel van deze sites
Bij de meeste van deze sites draait het namelijk niet om het geven van een juiste websitewaarde, maar om de mensen een foutieve afspiegeling van de werkelijkheid te geven in de hoop dat ze een banner plaatsen om zo meer mensen naar hun site te krijgen met als doel dat 1-5 van de 100 mensen op een google advertentie klikt en zo inkomen binnen te halen.
 
 
 
 
© alle rechten voorbehouden mijnwebsiteverkopen.nl 2011